sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pet peeves... kirjaimellisesti.

Hau!

Osa teistä tietäneekin että olen piakkoin muuttamassa ystäväni Saran kanssa yhteiseen asuntoon. Mukaan tulee tottakai oma kuolaposkeni, Nemo. Rupesin mietiskelemään että pitäisi varmaan kertoa Saralle etukäteen näistä henkilökohtaisista mielipiteistäni Nemoon kohdistuvasta käytöksestä. Tässäpä ne myös teidän luettavaksenne! 

Kyseessä on tosiaan siis vain omat henkilökohtaiset mielipiteeni omaa koiraani koskien, en väitä että näiden pitäisi päteä muidenkin lemmikeihin. Lista ei ole missään tietyssä järjestyksessä.


1. Nemon nimen kutsuminen turhaan.
En siis tietenkään meinaa jos ohimennen lauseessa kutsuu koiraa nimeltä, vaan sitä että varta vasten kutsuu Nemoa vain siksi, että se katsoisi sinne päin, ilman mitään muuta syytä. Haluan että Nemo tosissaan kuuntelee kun sen nimi kutsutaan, ja se menettää kyllä vaikutuksensa jos joku on jatkuvasti korvan vieressä "Nemo. Nemo Nemo." täysin turhaan. Jos haluat että Nemo katsoo suhun päin, pyydä siltä edes vaikka tassua  tai jotain! Älä sano sen nimeä muuten vaan. 

2. Herkkujen antaminen.
Isälläni on ilmeisesti oikein aikataulut milloin se heittelee Nemolle herkkuja. >_> Kiitos. Nemolla on ensinnäkin herkkä maha, eikä sille tee hyvää syödä satunnaisesti ties mitä pieniä ruokapaloja. Ja tietenkin koira oppii tässä ärsyttävästi kerjäämään ja killittämään ruokapöydän tai keittiön ääressä.

3. Käskyn jankkaaminen.
Ja omien termien keksiminen jo olemassaoleville käskyille. Taas asia jota isäni tekee. Kuolen aina sisäisesti hieman, kun aamulla nukkuessani kuulen puoliunessa olohuoneesta "Nemo. Nemo. Nemo. Tuo. Tuo. Tuo. Tuo", kun kaksikko leikkii pallolla. Kerta riittää, trust me. Ja jos ei riitä, voisit ehkä kokeilla... en tiedä.. sanoa oikean käskyn? Et voi vaan sanoa oikean käskyn synonyymiä, koirat eivät ymmärrä suomea! 

4. Jatkuva riehuttaminen.
Ymmärrän että on hauska leikkiä koiran kanssa. Se taas ei ole hauskaa, jos et anna koiralle mahdollisuutta rauhoittua, vaan riehutat sitä jatkuvasti. Koiran kanssa voi viettää aikaa rauhallisestikin, ei sen kanssa tarvitse hyppiä seinille.

5. Käskyttäminen ja palkinnon pihtaaminen.
Nemoa saa käskyttää ja temputtaa ilman herkkua, sanallinen kehu riittää ihan hyvin. Mutta jos kädessä on se herkku, ja sitten pyydät koiraa esimerkiksi pyörimään. Koiran tehtyä tempun killutat herkkua kiusallasi nenän yläpuolella, muttet anna sitä. Ei sitä herkkua tietenkään tarvitse samalla sekunnilla viskata Nemon kitaan, mutta jos et aio edes pyytää lisätemppuja, niin älä kiusaa koiraa noin. 

5. Huutaminen.
En vaan keksi tilannetta, missä koiralle tarvii huutaa. Napakasti komentaminen on eri asia, kun täyttä kurkkua huutaminen. Ja eikö se ole vähän noloakin, jos vieraiden seurassa huudat koiralle pää punaisena, eikä se silti kuuntele?

6. Nimen käyttö kieltosanana.
Olen tosiaan tiukka nimen kanssa, ja myös vähän kieltosanojen kanssa. Kun Nemoa kieltää, sille kuuluu sanoa "ei" tai "pois". Ei "NEMO!". En halua että koira yhdistää nimensä torumiseen! Ja useimmiten se koiran nimi tosiaan huudetaan, eli tämä on tällainen ärsytyspirtelö kohtien kuusi ja viisi välillä. 


Haha, en mä oikeasti ole sellainen nipottaja, kuin mitä tämä lista antaa ymmärtää... :D

5 kommenttia:

  1. Hahaha, luin tätä henkeä pidätellen ja kohta kohdalta mietin, että enkai tee jotai noista : D
    JA SELVISIN TESTISTÄ PUHTAIN PAPEREIN n__n Paitsi vikassa tosiaan välillä lipsun. Iha vähä ;u;

    Ah Nemo, olet niin komea >u<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XDDD Ihanat paineet. Ei, en ajatellu sua näis missää!

      Niin onkin. n3n

      Poista
  2. Nemonemonemonemonemonemonemonemo.. *Laulaa*

    VastaaPoista
  3. Tuosta 5. kohdasta tuli mieleen, että monesti, kun koira on vapaana (joko tarkoituksella tai sitten hihna on päässyt lipsahtamaan pois omistajan kädestä) niin sitten, kun koira pitäisi saada kutsuttua luokse ja hurtta vain painelee menemään ties kuinka kaukana, niin monesti aletaan karjua vihaisella äänellä, että "PENU! TÄNNE HETI!!!!!!!". Koira kuitenkin ymmärtää äänestä, että millä tuulella ihminen on ja jos huutaa vihaisesti koiraa tulemaan luokse, niin eihän se tietenkään tule, kun äänensävy kertoo, että "olen vihainen, pysy kaukana".

    VastaaPoista